Vrijwilligers

A_Smits.JPG

Anne Smits

Universiteit Utrecht (recent afgestudeerd)

(Social media) Aan het einde van mijn master biologie rolde ik de wetenschapscommunicatie in. Nu maak ik content voor de social media van KlimaatHelpdesk. Ik ben trotse eigenaar van een grote collectie natuurgidsen en een grotere collectie kamerplanten.

arfor_h.jpg

Arfor Houwman

(Redacteur)

Cuno edit.jpg

Cuno Balfoort

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Betrokken bij de KlimaatHelpdesk sinds maart 2021. Ik geloof sterk in de intrinsieke motivatie van mensen om te proberen hun omgeving te verbeteren. Ervaringen opgedaan tijdens vrijwilligerswerk bevestigt dit elke dag.

daan_r.jpg

Daan Reijnders

Universiteit Utrecht

(Redacteur en social media) Promovendus Fysische Oceanografie aan de Universiteit Utrecht. Ik hou van de natuur(kunde), maar ben ook geïnteresseerd in wetenschapscommunicatie en (-)filosofie.

DaanS.jpg

Daan Stroeken

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Student MSc Climate Physics aan de UU. Sinds augustus 2021 actief bij de KH als coordinator van het communicatieteam. In het weekend sta ik altijd op het voetbalveld, en ooit hoop ik te gaan wonen in de bergen!

foto Erik van Sebille

Erik van Sebille

Universiteit Utrecht

(Adviseur) Professor in Oceanography and Public Engagament

FridaHoem.jpg

Frida S. Hoem

Universiteit Utrecht

(Redacteur)

JoeriReinders.jpg

Joeri Reinders

(Social media)

Joseline

Joseline Houwman

Universiteit Utrecht

(Secretaris) Joseline Houwman is biochemicus en gepromoveerd op de vouwing van eiwitten tijdens productie in de cel. Na een uitstapje richting biotechnologie (groene chemie), is ze als projectleider werkzaam bij de Cellulaire Eiwitchemie sectie van de Universiteit Utrecht, waar onderzoek wordt gedaan naar het misvouwen van eiwitten en hoe daardoor ziektes zoals taaislijmziekte of bepaalde metabole ziekten ontstaan.

J_Nagori.jpg

Juhi Nagori

IMAU, Universiteit Utrecht

(Redacteur) PhD kandidaat bij IMAU en Universiteit Utrecht

kevin_h.jpg

Kevin Helfer

Infoplaza

(Redacteur)

leo_m.png

Leo Meyer

Climate Contact

(Adviseur) Leo Meyer heeft een lange carrière in zowel klimaatwetenschap als klimaatbeleid. In de negentiger jaren als ambtenaar bij het toenmalige ministerie van VROM, en als onderhandelaar voor de Nederlandse overheid in het VN Klimaatverdrag (UNFCCC). De afgelopen 13 jaar werkte hij voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het VN Klimaatpanel (IPCC ) als projectleider van een aantal belangrijke IPCC rapporten. Sinds 1 mei 2015 werkt hij als onafhankelijk adviseur en zet zich in om de opgedane kennis en ervaring over de aanpak van klimaatverandering te delen met anderen, zowel binnen Nederland als daarbuiten – door presentaties, dagvoorzitter, interviews en debatten in de media, bijdragen aan klimaatbeleid en strategieën, en capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden.

good-Profielfoto-459_compYellow.gif

Martina Huber

Utrecht University

(Web-editor) Promovendus bij Plant Ecophysiology aan de Universiteit Utrecht; Een van de oprichters van de Klimaathelpdesk en lid van de raad van bestuur. Ik ben een gepassioneerd bioloog en ik denk dat het leven een van de meest magische dingen is - dit is wat mij drijft om de natuur te behouden! Samenwerken in dit team is een levendige ervaring waar iedereen met zijn eigen vaardigheden bijdraagt om samen een doel te bereiken. Dit is zo bemoedigend in moeilijke tijden!

IMG_E2134.JPG

Myrthe Leijnse

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Master student Earth Surface and Water aan de UU. In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal en lees ik in mijn nieuwe Weer & Klimaat Bosatlas

Nadja_K_KH.jpg

Nadja Krueger

(Redacteur)

NicoleNieuwendijk.jpg

Nicole Nieuwendijk

Universiteit Utrecht

(Redacteur)

oscar_vv.png

Oscar van Vliet

Universiteit Utrecht

(Adviseur) Oscar van Vliet is sinds 2020 subsidieadviseur bij de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Voor die tijd was hij gastdocent- en onderzoeker bij de Climate Policy group van ETH Zürich, en heeft zich 15 jaar beziggehouden met de vraag 'waarom zijn we nog niet allemaal overgestapt op duurzame energie en mobiliteit?'

MicrosoftTeams-image (5).jpg

Philipp Schneider

(Redacteur)

Sanli Faez

Sanli Faez

Universiteit Utrecht

(Voorzitter) Natuurkundige Sanli Faez onderzoekt de beweging van ionen en elektronen op nanoschaal aan het Debye Institute for Nanomaterials Research. Hij is lid van De Jonge Akademie en wil bijdragen aan het ontwikkelen van een wetenschapsbeleid dat aansluit bij de behoeften van de circulaire samenleving.

Yord_Y_KH.png

Yord IJedema

Universiteit Utrecht

(Redacteur)