Vrijwilligers

Natuurmonumenten (2).jpg

Annemieke Drost

Wageningen University

(redacteur en web-editor) Ik promoveer op het herstel van moerassen en venen in Europa aan de Universiteit van Wageningen. Sinds Mei 2022 ben ik actief bij de Klimaathelpdesk. In mijn vrije tijd vind je me ergens buiten op de fiets of in een hoek met een boek.

A_Smits.JPG

Anne Smits

Universiteit Utrecht (recent afgestudeerd)

(Social media) Aan het einde van mijn master biologie rolde ik de wetenschapscommunicatie in. Nu maak ik content voor de social media van KlimaatHelpdesk. Ik ben trotse eigenaar van een grote collectie natuurgidsen en een grotere collectie kamerplanten.

arfor_h.jpg

Arfor Houwman

(Redacteur)

Bas2 - Bas van der Ploeg.jpeg

Bas van der Ploeg

Universiteit Utrecht, BHM Solar

(Redacteur en illustrator) Masterstudent Energy Science aan de Universiteit van Utrecht en Junior Projectontwikkelaar bij BHM Solar.

pasfoto_bw_canvas - Brendan Oerlemans.jpg

Brendan Oerlemans

Universiteit Utrecht

(Redacteur) Student Marine Sciences (MSc) aan de Universiteit Utrecht. In mijn vrije tijd zit ik op het water (surfen, zeilen), doe ik iets wat op -boarden eindigt of bak ik brood en pizza.

Chris Fokkema - Chris Fokkema.png

Chris Fokkema

Universiteit Utrecht

(Redacteur) Chris Fokkema is promovendus Paleoklimatologie en Paleoceanografie aan de Universiteit Utrecht

Cuno edit.jpg

Cuno Balfoort

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Betrokken bij de KlimaatHelpdesk sinds maart 2021. Ik geloof sterk in de intrinsieke motivatie van mensen om te proberen hun omgeving te verbeteren. Ervaringen opgedaan tijdens vrijwilligerswerk bevestigt dit elke dag.

foto Wageningen.jpg

Daan Disco

Wageningen Universiteit

(Coördinator) Student MSc Forest and Nature Conservation aan de Wageningen University. Sinds begin 2022 actief bij de KlimaatHelpdesk als coordinator van de redactie. Als ik in mijn vrije tijd niet op het honkbalveld sta zoek ik graag de natuur op.

daan_r.jpg

Daan Reijnders

Universiteit Utrecht

(Redacteur en social media) Promovendus Fysische Oceanografie aan de Universiteit Utrecht. Ik hou van de natuur(kunde), maar ben ook geïnteresseerd in wetenschapscommunicatie en (-)filosofie.

DaanS.jpg

Daan Stroeken

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Student MSc Climate Physics aan de UU. Sinds augustus 2021 actief bij de KH als coordinator van het communicatieteam. In het weekend sta ik altijd op het voetbalveld, en ooit hoop ik te gaan wonen in de bergen!

1516435992480 - Dennis Wegink.jpg

Dennis Wegink

Working at TU Delft Academic Heritage

(Redacteur) Geschiedenis gestudeerd aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf 1 maart 2022 zal ik aan de slag gaan als projectmedewerker voor het digitaliseren van de collectie bij de afdeling Erfgoed van de TU Delft.

foto Erik van Sebille

Erik van Sebille

Universiteit Utrecht

(Adviseur) Professor in Oceanography and Public Engagament

Foto Florine Kooij

Florine Kooij

(Illustrator en web-editor) Masterstudent Marine Sciences aan de Universiteit Utrecht

Foto - Freerk Drijfhout.jpg

Freerk Drijfhout

GGD Utrecht

(Redacteur) Afgestudeerd in Climate Physics aan de Universiteit Utrecht. Sinds Juni 2021 actief bij de Klimaathelpdesk. Ik wil een bijdrage leveren in het verkleinen van de kloof tussen de wetenschap en de samenleving op het gebied van klimaat.

FridaHoem.jpg

Frida S. Hoem

Universiteit Utrecht

(Redacteur)

JoeriReinders.jpg

Joeri Reinders

(Social media)

Joseline

Joseline Houwman

Universiteit Utrecht

(Secretaris) Joseline Houwman is biochemicus en gepromoveerd op de vouwing van eiwitten tijdens productie in de cel. Na een uitstapje richting biotechnologie (groene chemie), is ze als projectleider werkzaam bij de Cellulaire Eiwitchemie sectie van de Universiteit Utrecht, waar onderzoek wordt gedaan naar het misvouwen van eiwitten en hoe daardoor ziektes zoals taaislijmziekte of bepaalde metabole ziekten ontstaan.

J_Nagori.jpg

Juhi Nagori

IMAU, Universiteit Utrecht

(Redacteur) PhD kandidaat bij IMAU en Universiteit Utrecht

_B3A0478_ps2 - Kevin Helfer.jpg

Kevin Helfer

Infoplaza

(Redacteur) Kevin Helfer is afgestudeerd in geofysica en gepromoveerd in meteorologie. Tegenwoordig is hij werkzaam bij Infoplaza, het bedrijf dat bekend staat voor onder andere Buienalarm en Weeronline. Naast zijn inzet als redacteur bij de KlimaatHelpdesk is hij ook actief bij Scientists4Future.

leo_m.png

Leo Meyer

Climate Contact

(Adviseur) Leo Meyer heeft een lange carrière in zowel klimaatwetenschap als klimaatbeleid. In de negentiger jaren als ambtenaar bij het toenmalige ministerie van VROM, en als onderhandelaar voor de Nederlandse overheid in het VN Klimaatverdrag (UNFCCC). De afgelopen 13 jaar werkte hij voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het VN Klimaatpanel (IPCC ) als projectleider van een aantal belangrijke IPCC rapporten. Sinds 1 mei 2015 werkt hij als onafhankelijk adviseur en zet zich in om de opgedane kennis en ervaring over de aanpak van klimaatverandering te delen met anderen, zowel binnen Nederland als daarbuiten – door presentaties, dagvoorzitter, interviews en debatten in de media, bijdragen aan klimaatbeleid en strategieën, en capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden.

Lotte van 't Ooster.jpeg

Lotte van 't Ooster

Utrecht Universiteit

(Social Media) Studeert de Master Science Education and Communication. Bezig aan Product Development met de focus op Social Media.

good-Profielfoto-459_compYellow.gif

Martina Huber

Utrecht University

(Web-editor) Promovendus bij Plant Ecophysiology aan de Universiteit Utrecht; Een van de oprichters van de Klimaathelpdesk en lid van de raad van bestuur. Ik ben een gepassioneerd bioloog en ik denk dat het leven een van de meest magische dingen is - dit is wat mij drijft om de natuur te behouden! Samenwerken in dit team is een levendige ervaring waar iedereen met zijn eigen vaardigheden bijdraagt om samen een doel te bereiken. Dit is zo bemoedigend in moeilijke tijden!

IMG_E2134.JPG

Myrthe Leijnse

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Master student Earth Surface and Water aan de UU. In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal en lees ik in mijn nieuwe Weer & Klimaat Bosatlas

Nadja_K_KH.jpg

Nadja Krueger

(Redacteur)

NicoleNieuwendijk.jpg

Nicole Nieuwendijk

Universiteit Utrecht

(Redacteur)

oscar_vv.png

Oscar van Vliet

Universiteit Utrecht

(Adviseur) Oscar van Vliet is sinds 2020 subsidieadviseur bij de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Voor die tijd was hij gastdocent- en onderzoeker bij de Climate Policy group van ETH Zürich, en heeft zich 15 jaar beziggehouden met de vraag 'waarom zijn we nog niet allemaal overgestapt op duurzame energie en mobiliteit?'

MicrosoftTeams-image (5).jpg

Philipp Schneider

(Redacteur)

Sanli Faez

Sanli Faez

Universiteit Utrecht

(Voorzitter) Natuurkundige Sanli Faez onderzoekt de beweging van ionen en elektronen op nanoschaal aan het Debye Institute for Nanomaterials Research. Hij is lid van De Jonge Akademie en wil bijdragen aan het ontwikkelen van een wetenschapsbeleid dat aansluit bij de behoeften van de circulaire samenleving.

profielfoto - Sanne van den Brink.jpg

Sanne van den Brink

Universiteit van Amsterdam

(Redacteur) Master student Geschiedenis (Research & Internationale Betrekkingen) aan de Universiteit van Amsterdam.

Yord_Y_KH.png

Yord IJedema

Universiteit Utrecht

(Redacteur)